Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

6e Zomerbeurs Numismatica : geslaagde Hoogmis voor verzamelaars

Zomerbeurs

Zondagvoormiddag zakten 100-en verzamelaars uit heel België en ook Nederland   af naar de supergezellige 6e Zomerbeurs van Numismatica & C° op de Grote Markt in Herentals. 

"Dit blijft inderdaad een unieke beurs.  Onze IJsselsteinse collega's van onze jumelagestad (NL-Utrecht) noemen het de échte Hoogmis voor de internationale en  de lokale verzamelaar van gelijk welk object", lacht een tevreden Numismatica-voorzitter en co-organisator Rudy Dillen.  

"De vereniging van Kempense muntenverzamelaars Numismatica Herentals, de Koninklijke Postzegel- en Verzamelkring Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub slaan ieder jaar de handen in elkaar.  Er is veel belangstelling uit de hele EU."

Omwille van de actieve restauratie van de Lakenhal verhuisde alles naar zaal ’t Hof  Grote Markt, waar zo’n 63 standhouders in de zaal én het tentendorp op het plein verzamelden om hun collecties te tonen en vooral verzamelstukken aan de man én de vrouw  te brengen.

De deelnemers presenteerden een afwisselend aanbod aan verzamelmaterialen, gaande van munten en biljetten, zichtkaarten en postzegels, over medailles, capsules en bierviltjes, tot lp’s, strips, sigarenbanden, bidprentjes, mineralen en nog zoveel meer. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel verzameld."    

De 7e editie in augustus 2024 gaat binnenkort al in voorbereiding.                                                                                                                                          

Foto's & vid Johan Temmerman / NNieuws.

Zomerbeurs : de organisatoren

Zomerbeurs : de organisatoren

URL

Grote Markt, Herentals, België

Zomerbeurs

Deel dit artikel